La banda de Dottignies, bedankt voor dit super weekend!

14368840_1425735484107733_950365704530767358_n

 

Zaterdag 17-09 vertrok dùbent met veel enthousiasme richting onze zuiderburen, voor La Banda de Dottignies. Het was weer tijd voor een mooi weekendje met allerlei banda’s. Na het festival in het Franse Tourcoing, was nu het Belgische Dottignies (Dottenijs) de plek waar wij onze feestelijke klanken mochten laten horen. En gefeest hebben ze zeker!

Nadat wein de middag op allerlei plekken gespeeld hadden, hebben we in de avond, evenals de andere banda’s, in de feestzaal 2 keer een set van ongeveer 30 minuten gespeeld. Het spreekwoordelijke dak ging eraf! Het publiek zong en danste weer geweldig goed mee. Een mooie afsluiter was het gezamenlijke optreden in de feestzaal. Hier namen alle banda’s aan deel, waardoor het overige publiek driedubbel kon genieten van alle mooie klanken. Wat een geweldige avond was dit!

Op zondag 18-09 heeft dùbent haar klanken mogen laten horen op verschillende plekken in het zonnige Dottignies. Van een plaatselijk kroegje, tot het centrum en een achtertuin; dùbent was van alle markten thuis. Het enthousiaste publiek ging helemaal los en kon niet stil blijven zitten.
In de middag was het tijd voor de optocht door Dottignies. Langs de weg stonden ontzettend veel mensen waar dùbent voor op mocht treden. Een super afsluiting van een super weekend.

Het was genieten!